Vandaag was het lang verwachte moment daar: We mochten met een selectie van onze clanleden (Swormi, UnSub, Psyco en MajorGlory) afreizen naar het altijd pittoresque Berkel. Om precies te zijn naar topSlijterij Toussaint aan de Noordeindseweg 112. De slijterij van onze grote vriend Edwin (DrankGamingVids). Eenmaal aangekomen werd na de gebruikelijke hartelijke begroeting en na het helpen van de laatste klanten een grote doos op de toonbank gezet. Het etiket aan de zijkant liet, ondanks het kleine formaat, weinig te raden over: ‘TSH Tripel’. Vierentwintig prachtige, blauwe flesjes gevuld met het laatste brouwsel van Edwin.

Edwin kreeg uiteraard de eer om zelf de eerste slokken in te schenken. TSH Tripel is een mooi, donkerkleurig bier. Nu nog met zeer bescheiden hoeveelheid koolzuur, aangezien er nog een stuk nagisting op de fles plaats moet vinden. De smaak is, in tegenstelling tot wat de kleur misschien in eerste instantie doet vermoeden, opvallend vol en fris tegelijk. Accenten van citrus zijn duidelijk aanwezig in geur en smaak. Over acht weken zal het bier zijn optimale smaak bereiken. Dat beloofd wat, want nu reeds is het een zalig, stevig bier. Eentje om van te genieten na een avond op je lazer krijgen in Rainbow Six Siege.

Uiteraard zal dit bier onderdeel zijn van de volgende giveaway! Bij genoeg interesse is het altijd mogelijk om nog een tweede lichting te brouwen, maar misschien moeten we het houden bij het indrukwekkende collector’s item dat het nu is? Edwin, dank voor dit stukje meesterschap!